Amelie Soie – Beauty Essentials är framtagna av auktoriserade hudterapeuter. För att förenkla din skönhetsrutin så att du kan bli den bästa versionen av dig själv. Amelie Soie står för noga utvalda material, hög kvalité och gedigen kunskap.

Efter många år som auktoriserade hudterapeuter vet vi hur viktiga de dagliga skönhetsrutinerna är. En bra daglig rutin är det som verkligen gör skillnad för din hud. Vi har därför utvecklat en exklusiv produktserie som kombinerar de klassiska salongsmetoderna för rengöring, cirkulation och uppstramning med innovativa verktyg för hemmabruk. För att du ska få bästa möjliga hudhälsa. – Inspirationen till Amelie Soie kommer från min farfar, farmor och mormor, berättar Therése Amelie Wirén Ekehjelm, ägare och grundare till Amelie Soie, en del av Qvi Si – Haute couture de la beauté (Valhallavägen/Stockholm.) www.qvisi.se

Therèse farfar var en sann företagsmakare. Ledorden var service och kvalité. Han jobbade hårt, älskade sitt arbete och gick aldrig i pension. Hans arbetsglädje och engagemang i det egna företaget smittade av sig och inspirerade Therèse.
– Utan honom hade jag aldrig vågat starta mitt företag våren 2007.

Hennes farmor och mormor var båda kvinnliga och välvårdade. Skönhetsrutinerna var olika.
– Inte bara rutinerna i sig utan lika mycket hur de på ett naturligt sätt bejakade sina kroppar och ansikten långt, långt från dagens komplexfyllda utseendefixering. Jag hade ett naturligt intresse redan under barndomen och fick vara med.

Soie betyder siden på franska och Theréses farmor och mormor är inspiration även här.
– Farmor åkte vid ett tillfälle till USA och kom hem med ett örngott gjort av äkta mullbärssiden. Det skulle hon sova på för att den omsorgsfullt lagda frisyren skulle hålla längre men också för att det även förbättrade huden och minskade sovrynkorna. När jag i 20 års åldern kom in på hudterapeututbildningen fick jag farmors sidenörngott. Lite slitet ja, men fortfarande mjukt och ljuvligt att använda.

-“Jag använde det i nästan 15 år, tills det fullständigt föll isär”

Också från mormor har Therése fina minnen kopplade till just siden. Hennes mormor var modedirektris* och konstnär. Hon arbetade med ljuvliga sidentyger.
– Tillsammans med mormor fick jag måla på siden. Mormor sydde bland annat linnen av tyget, linnen som användes både för att de var vackra men också för att de var bra för känslig hy, om man var torr eller hade eksem.

Amelie Soie kombinerar inspiration och kunskaper från en äldre generation med nytänkande och insikt om vad moderna kvinnor och män behöver. Produkterna är av hög kvalitet med en lyxig känsla, medvetet formgivna för att kunna ligga framme i ett vackert badrum. Produkterna från Amelie Soie underlättar dina skönhetsrutiner så att du kan bli den bästa versionen av dig själv.

Med två växande kollektioner, basic och premium, har vi bland de bästa Beauty Essentials marknaden har att erbjuda.

xxx/Amelie

*Modedirektris – förverkligar modedesignerns visioner och kreationer och omvandlar dem till en större produktion.